Gå til sidens hovedinnhold

Bilistene må stå i denne køen ut november

Artikkelen er over 1 år gammel

Entreprenøren som bygger ny gang- og sykkelvei i Heggedal har fått utsatt fristen for å gjøre arbeidet ferdig.

Arbeidet skulle i utgangspunktet gjøres ferdig i midten av oktober, men ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen skal entreprenøren etter planen gjøre gang- og sykkelveien fra Marie Lilleseths vei til Røykens grense klar til bruk fra midten av november.

– Selv om den nye gang- og sykkelveien kan se ferdig ut, ønsker vi ikke at publikum skal bruke den før blant annet belysning er på plass. I midten av november vil den være ferdig og skiltet klar for bruk, sier Anders Mjell, prosjektleder i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Les også: Grunneier har ansvar for å sikre trygg adkomst

Prosjektet inneholder en 1,2 kilometer lang gang- og sykkelvei, avkjørselssanering, støyskjerming, mindre tilpasninger av dagens vei, tilrettelegging for kollektivtrafikken og vann- og avløp for Asker kommune.

Budsjettet for den nye gang- og sykkelstien er på 195,5 millioner kroner. Når prosjektet står ferdig får myke trafikanter en tre meter bred gang- og sykkelsti å boltre seg på.

Les mer

Veivesenet vurderer å kutte opp mot halvparten av nødutgangene i Oslofjordtunnelen

– Statens vegvesen ser behov for at det utføres en del tilleggsarbeider knyttet til prosjektet, som tursti på østsiden av Røykenveien, endring av mur og støyskjermer. Disse tilleggsarbeidene har entreprenøren fått i oppdrag å sluttføre i løpet av november. Når alle arbeider er ferdig gjenstår nedrigging/ opprydning ut året. Asfaltering av Røykenveien og grøntarbeider skal ferdigstilles i løpet av våren/sommeren 2020, skrives det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken