Gå til sidens hovedinnhold

Bedring for pendlerne?

Artikkelen er over 1 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange pendlere på halvøya. Bare i nåværende Røyken kommune pendler over 70 prosent av dem som er ute i arbeidslivet ut av kommunen – enten mot Drammen eller mot Asker og Oslo. Det er en stor andel – så stor at kommunen må prioritere å legge til rette for denne gruppen arbeidstakere.

Vi skal på ingen måte hevde at Røyken kommune ikke har gjort mye for pendlerne opp gjennom årene. Men spør vi pendlerne selv, får vi ofte svar som tyder på en del misnøye. Ikke bare med kommunen, men med kollektivtransporttilbudet – tilgjengelighet og rutetider.

Mange pendlere bruker fortsatt bilen til jobben, men en stor andel tar også båt, buss eller tog. Mye tyder på at båttilbudet på Oslofjorden vil bli enda bedre i framtiden med flere avganger og kanskje til og med også avganger i Sætre inn mot Oslo. For at pendlerne skal benytte seg av dette tilbudet, må det legges til rette for gode parkeringsmuligheter.

Et eksempel på at det gjøres noe for pendlerne ser vi i Slemmestad i dag. Det er pendlerparkering på Norcem-tomta i tillegg til to nye områder oppe ved Slemmestadveien. Det er kommunen sammen med utbyggerne i Slemmestad sentrum som har lagt til rette for dette. Nå settes det i verk tiltak for å rydde opp i parkeringen i Slemmestad. Det innebærer at pendlerne ikke lenger kan parkere i sentrum, men må bruke de tre nevnte områdene.

En bonuseffekt av dette er et det blir enklere å parkere i sentrum for dem som skal handle i butikker eller skal til lege eller tannlege. Da smiler det lokale næringslivet. Kommunen har kjøpt opp eiendom og laget nye pendlerparkeringer nær Slemmestad – og all parkering er gratis. Det som mangler nå, er at ferjekaia blir flytte litt nærmere parkeringsplassen – og det er faktisk et prosjekt som har en viss realisme i seg.

Tiltaket kan komme som en del av utbyggingen i Slemmestad sentrum, og er nok et fornuftig tiltak til glede for pendlerne.

Les flere ledere her

Kommentarer til denne saken