Saken er oppdatert.

Det meldte politiet på Twitter like før klokken 16 torsdag. De fryktet spredningsfare til andre båter, og det skal ha oppstått mye svart røyk i området.

– Oppfordrer beboere i området til å lukke vinduer, skriver politiet.

I 16:15-tiden opplyser politiet at brannvesenet er i gang med slokkingsarbeidet.

– En båt utbrent, og det er per nå ikke spredningsfare til andre båter.

Fikk kontroll

Oppdragsleder i politiet, Alexander Østerhaug, sier til RHA at politiet fikk meldingen rundt klokken 15:35 torsdag.

– Det var flere innringere som meldte om observasjon av flammer og svart røyk, hørte litt smell fra båthavna og at det var brann i en båt, opplyser han.

Alle nødetater ble sendt til stedet, og brannvesenet satte umiddelbart i gang med slokkingsarbeidet. De fikk kontroll over brannen, og den spredte seg ikke til andre båter. Båten som sto i lys lue er imidlertid helt utbrent.

– Det er snakk om en cabincruiser som hadde full bensintank, som var årsaken til at det kom så mye svart røyk, forklarer Østerhaug.

– Fått i seg mye røyk

Det skal ifølge oppdragslederen ha vært to personer om bord i båten da brannen startet.

– Begge er sjekket ut av helsepersonell, og den ene personen skal ha fått i seg såpass mye røyk at ambulansepersonellet tar ham med til sjekk enten på legevakt eller sykehus, opplyser Østerhaug.

Vedkommende er en mann i 60-årene fra Asker. Østerhaug sier det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Her blir det opprettet en sak, og det blir en etterforskning for å forsøke å avdekke årsaken, sier han.

Slemmestadveien stengt

Videre opplyste Statens vegvesen på Twitter at Slemmestadveien ble stengt i begge retninger ved Leangbukta på grunn av båtbrannen.

– Anbefalt omkjøring via Fv. 167, Røykenveien i Asker, skrev Vegtrafikksentralen øst i en twittermelding i 16-tiden.

Østerhaug forklarer at veien måtte stenges helt for at brannvesenet skulle komme fram til båten.

– Politiet måtte bistå med trafikkdirigering i forbindelse med slokkingsarbeidet. Veien er ikke lenger helt stengt; det er nå mulig å komme seg gjennom der, og trafikken dirigeres, opplyser han.