Barne- og ungdomsidretten åpner som planlagt 1. august


NÅ BLIR DET IDRETT OG LEK: Idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) som nå kan gi klarsignal til økt aktivitet inne barne- og ungdomsidretten.

NÅ BLIR DET IDRETT OG LEK: Idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) som nå kan gi klarsignal til økt aktivitet inne barne- og ungdomsidretten. Foto:

Av

Regjeringen følger den oppsatte planen og vil tillate at barne- og ungdomsidretten får unntak fra én-metersregelen fra førstkommende fredag.

DEL

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) bekrefter at regjeringen vil følge den oppsatte planen når det gjelder barne- og ungdomsidretten.

– Jeg er glad for at smittesituasjonen gjør at vi kan holde fast ved det vi signaliserte i juni. Idrett er en viktig møteplass og sosial arena for barn og unge i hele landet, sier Raja i en pressemelding.

I juni varslet regjeringen at dersom smittesituasjonen tilsa det, ville det fra 1. august bli gitt unntak fra avstandskravet på minst én meter i covid-19-forskriften ved gjennomføring av konkurranser for barn og unge under 20 år.

– Dette er i tråd regjeringens strategi om at gjenåpningen av samfunnet skal skje gradvis og kontrollert, og at barn og unge skal prioriteres, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i den samme pressemeldingen fra kulturdepartementet.

Trening og kamp

I dag kan barn og unge under 20 år ha nærkontakt i faste grupper på inntil 20 personer i treningssammenheng. Fra 1. august gjøres det videre unntak fra avstandskravet ved gjennomføring av konkurranser innenfor idrettskretsene der alle deltakerne er under 20 år, og der aktiviteten ikke kan utføres som normalt dersom en skal overholde avstandskravet på minst én meter til enhver tid.

Denne beslutningen innebærer at det igjen åpnes for kamper og andre konkurransesituasjoner for barne- og ungdomsidretten opp til og med 19 år, innenfor de respektive idrettskretsenes grenser.

– Dette betyr at det nå vil være mulig å planlegge aktiviteter utover høsten. Det er viktig for både barna og idrettslagene, sier kultur- og likestillingsministeren.

Det er fortsatt ikke klart når ordinære treninger og konkurranser for personer over 19 år kan tre i kraft. De venter ennå på unntak fra én-metersregelen.

Det skal være et møte mellom Norges idrettsforbund og kulturdepartementet om dette 10. august.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken