Gå til sidens hovedinnhold

Asker tillater dobbelt så mange personer i gravfølger: – Det har vært en spesielt tung tid for sørgende familier

Artikkelen er over 1 år gammel

På grunn av Koronaviruset har det inntil nylig kun vært tillat med 15 personer per gravfølge pluss fem ansatte. Nå dobler Asker kommune antallet i gravfølget.

Korona-viruset har lagt en ekstra bør på allerede tunge skuldre hos dem som har mistet noen den siste tiden. Restriksjonene for hvor mange man kan ha i gravfølget har gradvis blitt strammet inn, og inntil nylig var det kun lov med 15 personer i gravfølget med fem ansatte i tillegg.

Nå har kommuneoverlegen i Asker tillatt at 30 personer skal få lov til å være en del av et gravfølget. Fem ansatte kommer i tillegg til dette. Det blir altså en fordobling av antall personer tillat i selve gravfølget.

Les også: Ny hverdag for begravelsesbyrå: – Aller helst vil man gi en klem og vise omsorg og medfølelse

– For sørgende familier har dette vær en spesielt tung tid fordi man ikke har kunne være hos sine nærstående ved sykehjem eller sykehus den siste tiden heller. Vi er svært glad for å kunne åpne for inntil 30 personer i gravfølget slik at begrensningen for sørgende familier blir lempet noe, sier kirkesjef John Grimsby i Asker.

Samme i Asker og Bærum

Asker og Bærum vil med dette følge samme praksis for antall personer i gravfølget. Gravferder skjer fortsatt kun fra Asker gravkapell, Røyken kirke og Filtvet kirke. Myndighetenes andre regler for å begrense smitte gjelder for øvrig fortsatt også i gravferder, blant annet med å holde minst to meter avstand mellom folk.

Les også

Kirkelekkasjer på Spikkestad blir advokatmat: – Har montert innvendige takrenner ned i bøtter

Tidene er for gravferder er også utvidet. De er nå tirsdag til fredag klokken 10.00, 12.00 og 14.00. Gravferdskontoret i Asker svarer på alle spørsmål knyttet til dette – telefon 66 75 40 95.

Kommentarer til denne saken