Gå til sidens hovedinnhold

Asker opphever skjenkeforbudet og kjøpesentrene åpner igjen

Regjeringen opphever regionale koronatiltak fra 18. februar, og lettelser vil skje trinnvis i Asker, men nå oppheves skjenkeforbudet og kjøpesenter gjenåpnes. Det ble besluttet i ekstraordinært formannskap i Asker onsdag ettermiddag.

Kommunen følger i all hovedsak nasjonale koronaregler og anbefalinger, med noen lokale koronatiltak fra og med 18. februar.

– Skjenkeforbudet oppheves og det blir igjen mulig å handle på kjøpesenter og i varehus, sier ordfører Lene Conradi i en pressemelding onsdag kveld.

Hun sier videre at kommunen vil invitere forretninger, treningssentre, kjøpesentre, varehus, kultur- og idrettsråd og serverings- og skjenkesteder til dialog, råd og veiledning om skjerpede rutiner og smitteverntiltak.

Må fortsatt holde avstand

Selv om kommunen åpner mer opp, betyr ikke det at det er fritt fram.

– Vi oppfordrer fortsatt alle til å begrense sin sosiale aktivitet, så vi ikke får for mange nærkontakter i løpet av en uke – det gjelder de unge også som jeg har et ekstra stort hjerte for i denne tøffe tiden. Vi skal heller ikke farte på kryss og tvers av kommunegrensene, men handle og bruke serveringsstedene lokalt for å bidra til å holde mobiliteten nede, sier Conradi.

Munnbind og hjemmekontor

Fortsatt anbefaler kommunen bruk av munnbind der det er vanskelig å opprettholde meteren, og hjemmekontor for dem som kan det.

Idrett og kultur som før

Kommunen vil innenfor idrett og kulturområdet, fortsatt prioritere barn og unge under 20 år. De kan trene og delta på aktiviteter inne og ute.

Voksne anbefales å ikke drive organisert idrett eller aktivitet innendørs, men å trene med avstand utendørs.

Alle arrangementer og private sammenkomster bør utsettes eller avlyses inntil videre.

Kontroll på smitten

De regionale tiltakene ble innført for å bremse utbredelsen av den engelske virusvarianten, som først ble påvist i Nordre Follo. Nå har kommunene fått bedre oversikt over smitten, og regjeringen opphever tiltakene.

– Smittesituasjonen i Asker har stabilisert seg på et relativt lavt nivå, med rundt seks smittede daglig de siste to ukene. Vi har hatt enkeltstående tilfeller og små klynger med mutert virus, men vi har i dag god oversikt over situasjonen, sier kommuneoverlege Meera Grepp, og legger til at erfaringene så langt viser at testing, isolering, sporing og karantene er godt egnet for å bremse smitteutviklingen.

Kommuneoverlegen minner om smittevernreglene: Hold avstand, vask hendene, hold deg hjemme om du er syk og begrens hvor mange du er sammen med i løpet av én uke.

Kommentarer til denne saken