Asker kommune trenger flere frivillige og personell innen helse: – Vi trenger flere sykepleiere

130 SØKNADER: Tone Merete Svenkerud er satt til å håndtere søknader fra helsearbeidere.

130 SØKNADER: Tone Merete Svenkerud er satt til å håndtere søknader fra helsearbeidere. Foto:

Mange har meldt seg som frivillig og helsepersonell for å takle Korona-pandemien i Asker kommune, men de trenger flere.

DEL

Kommunen skiller mellom de som har søkt på stillinger innen helse og omsorg det er behov for, og den frivillige biten av pandemi-arbeidet som foregår blant organisasjonen eller at den enkelte innbygger engasjerer seg gjennom appen Nyby.

Les også: Asker kommune lanserer Nyby: – Stadig flere vil trenge hjelp

– Jeg kan si så mye at vi per i dag har registrert 82 behov og vi har 38 personer som har meldt seg. Der trenger vi flere. Jeg oppfordrer folk til å melde dere hvis dere har mulighet, sier HR-sjef Jostein Bø.

– Vil bety mye

Det er usikkert hva det faktiske behovet til kommunen kommer til å bli de nærmeste månedene, men det som er sikkert er at kommunen setter pris på all den hjelp de kan få.

– Jeg tror det vil bety mye for kommunen å få hjelp fra organisasjoner og enkeltpersoner. Det er utrolig viktig å styre ressurser på god måte. Så er det grenser for hva hvermannsen kan gjøre. Vi trenger profesjonelle på institusjoner. Alt fra handling av matvarer til hjelp med enkelt vedlikeholdsarbeid på hus og hage kan frivillige bidra med, sier Bø.

130 søknader innen helse og omsorg

Tone Merete Svenkerud jobber til vanlig som FOU leder for velferd i Asker kommune. Under Korona-pandemien har hun nå blitt satt til å håndtere søknadene som kommer inn fra helsearbeidere som vil bidra. Hun var tidligere kommunalsjef for helse og omsorg i Røyken kommune.

I skrivende stund har det kommet inn 130 søknader på utlysningen kommunen la ut angående behovet for ekstra helsepersonell under Korona-pandemien.

– Ikke alle har helsefaglig bakgrunn og vi holder på å gå igjennom dette nå. Det er mange studenter og folk som har blitt permittert. Vi trenger flere utdannede sykepleiere som søker. De fleste av dem er jo sikkert i egen jobb, men er det sykepleiere som ikke er i aktiv jobb må de gjerne søke. Det er uansett kjempepositivt at studenter innen helsefagene har meldt seg, så vet vi jo ikke hvor mange vi trenger nå, sier Svenkerud.


Artikkeltags