For å unngå å stå i telefonkø kan innbyggere i Asker nå registrere positiv selvtest på kommunens digitale løsning for smittesporing.

Les også: Asker innfører rødt nivå og hjemmeskole fram til jul: - Jeg håper de fleste får feire jul med nærmeste familie i år

– Vi er takknemlige for alle som registrerer sin positive selvtest på nett. Når innbyggere registrerer seg digitalt hjelper de til med å effektivisere smittesporingsarbeidet i Asker, sier smittevernoverlege Kjell D. Sørli, som legger til at det dessverre er stort press på både smittesporingsarbeidet, testkapasiteten og koronatelefonen til kommunen nå.

Smittevernoverlegen understreker at det er viktig at innbyggere som får en positiv selvtest går i isolasjon, og raskt bestiller PCR-test hos kommunens koronaklinikk. Deretter blir den smittede kontaktet av smittesporingsteamet så fort de har ledig kapasitet.

Les også: Kommunen trenger 31 nye ansatte for å takle korona i vinter: – Har utvidet tilbudet på Tofte

Sikker registrering

Registreringen blir gjort med sikker identifikasjon via BankID, og den går rett til smittesporingssystemet til kommunen.

Foreløpig er det kun mulig for de som har egen BankID å registrere en positiv selvtest på nett, men fra tirsdag 21. desember blir det også mulig å registrere positive hurtigtester for egne barn.

Husk at alle som tester positivt må i isolasjon. De som allerede er satt i isolasjon av smittesporingsteamet skal ikke registrere seg på nytt.

Registrer en positiv selvtest her

https://www.asker.kommune.no/korona/siste-nytt-om-korona-i-asker/16.-desember-selvregistrering-av-positiv-hurtigtest/