Gå til sidens hovedinnhold

Årets julegave: – Vi er klare til å brette opp ermene

Ungdomsklubben på Tofte fikk et hyggelig besøk, torsdag kveld. Atle Hellerud fra Gjensidigestiftelsen kom med et budskap som skapte reaksjoner hos de tilstedeværende.

Folkestad Rockeverksted søkte i høst om støtte via Gjensidigestiftelsen. Hvor formålet med søknaden var å kunne videreutvikle lokalene på Tofte og gi ungdommen et enda bedre sted å henge. Søknaden var rettet mot utlysningen Et sted å henge - åpent for alle.

Fikk alt de søkte om

- Jeg synes det er gledelig at Folkestad Rockeverksted og huset her har fått bevilget hele summen de har søkt om på 295000, så da skjer det noe med huset her, sa Hellerud under overrekkelsen.

- Å så kult, utbrøt Mona Lisa Westin og Hilde Røsten Linden, som begge er ansatt som barne- og ungdomsarbeidere på ungdomsklubben på Tofte.

- Nå kan dere få mulighet til å gjøre alle tiltakene dere har drømt om her, sa Hellerud.

- Det synes vi og er veldig, veldig stas sa Øyvind Kihle Mobekk, koordinator for ungdomsklubben på Tofte. Det var han som mottok det synlige beviset på gaven fra Gjensidigestiftelsen.

Skal oppgradere

Pengene skal gå til inventar oppussing av et par rom og oppgradering av utstyret for lyd og lys og scene. Kjøkkenet skal også få et løft og biljardrommet i ande etasje på ungdomsklubbens hus på Tofte. Det er Folkestad Rockeverksted som har søkt om midler på vegne av ungdomstilbudet på Folkestad og Tofte.

Ung Kultur Asker driver ungdomsklubben på Tofte som er et gratis tilbud for alle elever på 8. til 10. trinn.

I et normalt år er ungdomsklubben åpen for alle, men på grunn av korona epidemien, har også dette tilbudet lidd under strenge restriksjoner.

Strenge prioriteringer i 2020

- Vi har måttet prioritere 8. trinn i høst, sier Mobekk. Både fordi tilbudet er helt nytt for åttende trinn, men også fordi det i høst ble forbudt å samle for mange på innendørsarrangement, sier han.

Når ungdomsklubben åpnet i høst var det mange her, mellom 25 og 30 stykker hver gang.

- Tilbudet har vist seg å være veldig populært, sier Hilde Røsten Linden, men den siste tiden har det ikke vært lov til å ha flere enn ti stykke her samtidig og vi har måttet dele dem i mindre grupper.

Tilbudet har vært åpent onsdag og torsdag og ungdommene får mat og drikke og et sted å være med venner.

- Vi tilbyr aktiviteter, konserter, gaming, film og spill, sier Mona Lisa Westin, et tilbud for alle uansett om de i tillegg driver med andre aktiviteter.

Med denne tildelingen vil det åpnes muligheten for mye god aktivitet fremover.

«ET STED Å HENGE – ÅPEN FOR ALLE» - Høstens utlysning fra Gjensidigestiftelsen 

Formål

Å bidra til at flere ungdommer får et sted å møte venner og drive med aktiviteter i et inkluderende miljø med trygge voksne til stede.

Målgrupper

Ungdom i alderen 13 til 20 år.

Hva gis det støtte til

• Fornyelse og oppgradering av eksisterende hus og lokaler slik at de egner seg som treffsteder for ungdom.

• Inventar og utstyr som gjør det mulig å starte opp eller videreutvikle ungdomsaktiviteter i lokalene.

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Som største eier i Gjensidige med 62,24 prosent av aksjene, er vi med på å videreføre 200 års forsikringshistorie i Norge.

Fra og med etableringen i oktober 2007 og frem til og med 2020 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,7 milliarder kroner til omtrent 8500 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.

Les mer på www.gjensidigestiftelsen.no

Kommentarer til denne saken