Hvert år har galleristene Helle Tangen og Anne-Mette Boger i Galleri Kalk reservert plassen i sitt minigalleri til utstilling for kunstnerelevene ved tidligere Røyken kulturskole.

Etter å ha vært stengt i koronatida er nå galleriet åpnet igjen, og det er kulturskoleelevene som får æren av å være de første utstillerne.

Et knippe kunst

Lærer Svanhild Rohdin har plukket ut et knippe arbeider som elever ved linjen for visuell kunst har laget.

– Flere av arbeidene er verk elevene har jobbet lenge og selvstendig med og som egentlig skulle vært med i årets UKM. Det ble en fin anledning å få vist disse på utstillingen i Kalk, sier Rohdin.

Vanligvis skulle kulturskolen feiret «Sommer kommer», en bakgårdsfestival, rundt denne tiden med masse arrangementer i sentrumsområdet.

– Det var en utrolig seier å kunne gjennomføre utstillingen som planlagt, selv om de andre delene av programmet falt bort. Kulturskolen setter stor pris på samarbeidet med det lokale galleriet som skaper en så seriøs og fin ramme for ung kunst, sier Rohdin.

Viktig bidrag

– Det er så hyggelig å kunne bidra med å vise fram disse unge kunstnerne. Hvem vet om noen av dem blir etablerte kunstnere en dag, sier Tangen.

Utstillingen åpner denne helgen og vil stå noen uker framover.

– Det er jo hyggelig å se at både elevene selv setter pris på å vise fram hva de har bidratt med til venner og familie. I tillegg får vi besøk i galleriet, sier hun, og legger til at de alltid setter av tid til kulturskolen på denne tiden av året.

Galleriet er åpent onsdag – søndag hver uke, og utstillingen står til 28. juni.