Ansatt ved ungdomsskole koronasmittet

Rundt 45 elever er satt i karantene etter et smittetilfelle på Eknes ungdomsskole i Krokstadelva.

Rundt 45 elever er satt i karantene etter et smittetilfelle på Eknes ungdomsskole i Krokstadelva. Foto:

En ansatt ved Eknes ungdomsskole har fått påvist koronasmitte. Nå sitter rundt 45 elever i karantene.

DEL

(Drammens Tidende) KROKSTADELVA: Det bekrefter Drammen kommune søndag kveld. Den ansatte sitter nå i hjemmeisolasjon etter at prøven viste positivt resultat.

Vedkommende skal ha vært på jobb sist torsdag, og hadde kontakt med en del elever. Ifølge smittevernoverlege Einar Sagberg dreier det seg om rundt 45 elever totalt.

– Disse elevene regnes nå som nærkontakter og skal sitte i karantene fram til og med 26. mars, sier han.

- Håper han ikke har satt noen i fare

Søndag kveld klokka 21.35 publiserte ungdomsskolen et innlegg på egen Facebook-side. I det skriver rektor Anne Margrethe Horsrud blant annet følgende:

– Etter kveldens informasjon om at en ansatt hos oss er koronasmittet, ønsker han å unngå alle spekulasjoner ved å offentliggjøre navnet sitt; Stig Abrahamsen.

Rektoren skriver videre at Abrahamsen håper han ikke har satt noen i fare. Hun understreker også at ingen visste noe om dette da han var på jobb torsdag.

– Han hadde fri mandag, tirsdag og onsdag, så vi har dermed god oversikt over hvilke elever og ansatte han var i nærkontakt med, står det i skolens Facebook-innlegg.

Alle nærkontakter informert

Noen foresatte regnes også som nærkontakter til den ansatte. Alle skal være informert om den positive koronaprøven.

– De informeres i en egen e-post og SMS. Der får de også opplysninger om hvordan de skal forholde seg til situasjonen.

Med det siste smittetilfellet er totalt 20 personer i Drammen kommune smittet av koronaviruset. På landsbasis er over 1.200 smittet, ifølge VGs oversikt, men det regnes med store mørketall.

Rektor i karantene

Rektor Anne Margrethe Horsrud ved Eknes ungdomsskole, opplyser at totalt ni ansatte ved skolen – inkludert henne selv – regnes som nærkontakt av den smittede, og er dermed satt i karantene.

– Hvordan er det å være i karantene?

– Det innebærer å følge de rådene vi har fått som å holde seg unna folk. Det er for så vidt beskjeden alle har fått, bare at det er litt strengere for meg som er i karantene, sier hun.

Hun forteller at hun for tiden jobber hjemmefra, og understreker at verken hun eller noen andre ved skolen er syke.

– Alle lærerne kan velge om de vil jobbe på jobben eller fra hjemmekontor. Vi driver skole, og driver så godt vi kan innenfor rammene som er nå, sier rektoren.

Artikkeltags