Tirsdag formiddag oppsto en alvorlig ulykke i Røykenbadet.

– Jeg kan bekrefte at en femåring ble hentet bevisstløs opp fra et av våre basseng tirsdag formiddag. Han ble straks hentet opp og fikk førstehjelp. Vi er svært glade for at det etter forholdene står bra til med gutten, sier daglig leder ved Røykenbadet, Erik Schreuder i en pressemelding.

Gutten ble reddet etter å ligget under vann i ett av bassengene tirsdag formiddag. Han var der sammen med voksne, og ble hentet opp og fikk raskt behandling av personell fra Røykenbadet.

Ved bevissthet

Gutten var ved bevissthet da nødetater ankom og fraktet han til Drammen sykehus for videre behandling og observasjon. Siste informasjon er at det etter forholdene står bra til med gutten.

– Vi har klare og tydelige rutiner for slike hendelser. Denne hendelsen er håndtert i tråd med våre rutiner, sier Schreuder. Han legger til at Røykenbadet ved slike hendelser vanligvis gjennomgår egne rutiner. Han understreker at alle berørte er informert og fulgt opp i tråd med rutinene.

Røykenbadet har ikke avstengt noen områder som en konsekvens av hendelsen. Det er normal drift i anlegget utover nødvendige smitteverntiltak.

Har det bra

Schreuder bekrefter til RHA at gutten etter forholdene har det bra.

– Han ble utskrevet fra sykehuset i går og har det etter forholdene bra.

Den daglige lederen forteller at man ved drukningsulykker gir den førstehjelpen som trengs, avhengig om personen puster eller ikke. Badet har også hjertestarter og personalet er godt drillet på denne typen hendelser.

– De som jobber i svømmehall har strenge krav til kompetanse på dette området. Vi er godt rustet for denne typen hendelser. Når det er sagt er alle denne typen alvorlige hendelser som setter kompetansen og erfaring på prøve, og understreker hvor viktig det er å øve på denne typen ting. Det er også mye læring i dette. Det er første alvorlige hendelsen vi har hatt i Røykenbadet, sier Schreuder.