– Dette hadde aldri gått uten velvillige lokale krefter, konstaterer Dag Briseid, og sikter til blant andre Slemmestad Brygges Erling Nilsen og lokal næringsdrivende Frode Stenberg.

Som grunneiere stiller Slemmestad Brygge AS området utenfor tidligere Mekonomen bilverksted til rådighet, og de har også hjulpet til nødvendigheter som tilgang til strøm. Frode Stenberg AS, som driver innen produkter av blant annet metall, har laget og rigget opp en solid og spesialtilpasset ramme for storskjermen, med tilhørende beskyttelsesseil, i tillegg til å hjelpe til med stort og smått.

God stemning

Dag Briseid og Thorstein Horne står som arrangør, og i tillegg har de fått med seg kameratene Bjørnar Øyahals og Nils Cardo som alle har hjulpet til med å få dette i stand.

– Vi gjør dette først og fremst fordi vi elsker fotball, og fordi det å se store mesterskap sammen på denne måten gjør opplevelsen enda bedre. Det er EM eller VM bare noen uker annethvert år, så da gjelder det å skape så mye god stemning som mulig, mener Briseid.

Ikke perfekt

Selv har Briseid knapt vært hjemme mellom jobb og EM-forberedelser den siste uken, for da det ble klart at det kunne gå, bestemte han seg for å gjøre et skikkelig forsøk.

– På en måte har alle vi som har bidratt gjort dette for oss selv, fordi det er sånn vi har lyst til å oppleve EM. Og så er det veldig hyggelig om andre i Slemmestad og omegn også kan få glede av det vi har rigget i stand. Vi kan ikke love at alt blir perfekt – vi har jo ikke rukket å teste systemer og fasiliteter i særlig stor grad – men vi håper på god fotball på skjermen, og god stemning for dem som kommer innom.

Åpnet fredag

Smittevern er selvsagt en viktig del av planleggingen, og med fortsatt krav til avstand mellom andre enn husstandsmedlemmer, blir det begrenset med plasser. Dette har også med rettigheter til sendingene å gjøre. Storskjermen åpnet fredag 18. juni og allerede første dag var det fullt hus til kampen mellom England og Skottland.

– Vi startet en uke på etterskudd, men til gjengjeld sparket vi i gang sommerferien på best mulig vis, smiler Briseid. Etter noen dagers drift er konklusjonen at alt har vært bra så langt, bortsett fra været.

Værgudene bestemmer

Med utendørsvisning er mye opp til værgudene. Så fort solen titter fram fyller plassene seg opp, både av fotballelskere og de som «bare» vil se litt folk og kjenne på stemningen.

– Alle er velkomne, enten man kommer for fotballen eller det sosiale, og om man kommer alene eller i grupper, sier Briseid.

Både kampprogram og værmelding tilsier at mange vil ta ham på ordet de kommende dagene. Tirsdag er det meldt regn, men med England på skjermen kan de bli fullt under partyteltene. På sankthansaften onsdag skal solen skinne, og med Sverige-Polen klokka 18 og Portugal-Frankrike klokka 21, er det duket for skikkelig fotballfest. Sluttspillet begynner lørdag.