Gå til sidens hovedinnhold

Agnes Volent fikk oppdraget med å utsmykke Sætre torg – nå skal kunsten avdukes

Lørdag skal kunstverket «Lekende barn» signert hurumkunstner Agnes Volent avdukes på Sætre torg.

Ordfører Lene Conradi skal stå for avduking av «Lekende barn» bestående av to bronseskulpturer og tre tegninger forsenket i granitt.

I 2019 inviterte kommunen en rekke kunstneren til å bli med i konkurransen om å utsmykke det nye torget i Sætre. Kunstverket til Volent ble valgt gjennom en lukket konkurranse der sju kunstnere deltok, og ni forslag til kunstverk ble vurdert våren 2019.

Les også:

Les også

Hennes skulptur «to lekende barn» skal pryde torget i framtida

Juryens begrunnelse for valg av kunstverket «Lekende barn»:

«Kunstverket er en sammensatt installasjon som appellerer til både barn og voksne. Historien som Agnes Volent forteller gjennom de to lekende barna er både poetisk og optimistisk. Kunstverket viser to barn i lek som gjennom den nedfelte «tegnede» linjen og barnetegningene aktiviserer hele torgflaten rundt vannspeilet. Verket er utført i materialer som har lang levetid. Kunstverket er tidløst og kan referere til de første barna som bodde på Sætre gård. Den nedfelte linjen i plassdekket, som tilsynelatende er utført av barnet med den lange pinnen, aktiviserer hele torgflaten rundt vannspeilet, gjør gulvet mer interessant og binder sammen hele plassen. Kunstverket er rikt på både historiefortellende elementer og visuelle uttrykk: tredimensjonale bronseskulpturer, linjen nedfrest i eksiterende granittheller og bronserelieffer av barnetegninger nedfelt som del av dekket. Kunstverket i sin poetiske utforming og tidløshet har potensiale til å engasjere brukere av torget, innby til lek og videre fabulering rundt kunstverket».

Agnes Volent har også laget utsmykningen på Sydskogen skole.

Kommentarer til denne saken