(Nettavisen) Bruker du Klarna til å betale? Da bør du tenke deg om to ganger, mener Forbrukertilsynets europaseksjon. Den populære betalingstjenesten har dukket opp på mange nettsteder, og gir anledning til å utsette betalinger på nettkjøp.

– Mange tror at å handle med Klarna beskytter deg mot svindel, og at det er en trygg betalingsmåte, men det er det virkelig ikke, sier direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr.

Selv om du ikke blir belastet med en gang når du handler, er den nemlig ingen garantist for å unngå svindel.

«En hyppig problemstilling er at varen ikke kommer frem, men at Klarna likevel velger å belaste forbrukerne for kjøpet. Selv om de forteller at de ikke har mottatt varen eller den var ødelagt, velger de likevel å belaste kunden for varen», heter det i en pressemelding fra Forbruker Europa.

– Dette er et generelt prinsipp. Mottar du ikke det du har kjøpt, skal du ikke betale for det.

Klarna har kalt inn til møte

Klarna-Appen har over 800.000 månedlige aktive brukere i Norge, i følge deres egne nettsider. Etter at selskapet fikk høre om Forbruker Europa sin advarsel, har de kalt inn direktøren til et møte. Klarna kjenner seg ikke igjen i uttalelsene.

– Siden Klarna ble etablert i 2005 har vi tilført trygghet til netthandel gjennom at kunder har muligheten til å få varene hjem og vurdere dem før du må betale. Det er, og har vært, selve grunnideen bak Klarna i over 18 år. Selvfølgelig skal man da ikke betale for varer man ikke har fått. Vi handler umiddelbart dersom vi får indikasjoner på at en av våre partnere ikke lever opp til vår standard, sier Geir Østby, Norgessjef for Klarna til Nettavisen i en e-post.

Han viser til egne kundetall.

– Jeg tar imidlertid det faktum at Klarna stadig øker i popularitet blant nordmenn som bevis på at majoriteten har en god opplevelse og derfor velger å komme tilbake. Når det er sagt kan også vi alltid bli bedre, og det skal vi bli, avslutter Østby.