IL ROS-Boksing deltok på King of the Ring i Borås, Sverige den 5.-7. november. Dette er en av verdens største klubbturneringer og normalt trekker den rundt 500 deltakere i alle vektklasser i diplomboksing, ungdom, junior og senior. I årets "King of the Ring" veide det inn 360 boksere fra 15 nasjoner, helt fra Kina i Øst til Canada i Vest.

Boksegruppa i IL ROS deltok med to boksere. Mieszko Buderkiewicz (13) fra Bødalen konkurrerte i klassen for diplomboksere 40-42 kg. I diplomboksing viser utøverne sine tekniske ferdigheter innen forsvar, fotarbeid og slagkombinasjoner. Det er ikke lov med harde slag da det er teknikken som skal fremvises for de tre dommerene. I semifinalen vant Mieszko en flott seier med sin kvikke og varierte tekniske boksing mot en god svensk motstander.

Artikkelen fortsetter.

Knepen seier

I finalen hadde Mieszko en engelsk motstander i det andre hjørnet. Det ble en meget flott teknisk kamp av begge, men Mieszko som er myk som katt, var den mest bevegelige bokseren med varierte angrep og flotte slagkombinasjoner.

- Den engelske motstanderen hadde en stivere boksestil med mye rette slag og sidesteg. Vi var sikre på seier, men med dommerstemmene 2-1 til den engelske motstanderen ble det en knepen seier til England og sølv til Mieszko, forteller hovedtrener Tomm Sande i IL ROS-Boksing.

Artikkelen fortsetter.

Seiret til slutt

Jens Leander Platt (15) fra Spikkestad hadde opprinnelig tre motstandere i sin gruppe for ungdom 52-54 kg, men bare en av dem veide inn. Det ble en direkte finale på søndag mot en erfaren svensk motstander.

- I ungdomsklassen er det ordinær boksing. Her gjelder det å sette inn sine egne støt hos motstanderens hode og kropp for få poeng og selv unngå å bli truffet. I første del av første runde 1 gikk svensken hardt ut, men Jens som er smidig, hurtig og kraftig som en tiger ble ikke noen lett oppgave. Kampen snudde raskt og Jens ble den førende i alle tre rundene av kampen. Seieren var et faktum og Jens vinner finalen, forteller Sande.

Artikkelen fortsetter.

- Det var svært god teknisk, taktisk lett og fin boksing av våre to gutter, noe som også ble kommentert, legger han til.

Mieszko og Jens er to gutter som har fattet stor interesse for boksingens kunst, og hovedtreneren er full av lovord:

- De legger ned tre til fem dager i uka med trening, det meste er grunnleggende fysisk trening, bokseteknikk og taktikk. Som forberedelse til stevner får vi hjelp til sparring fra andre bokseklubber. Å kunne bokse på dette nivået krever et hjerte for det en holder på med, kontinuerlig arbeid og gode trenere - dette har våre utøvere.

Artikkelen fortsetter.

Stilte med dommere

IL ROS-Boksing stilte også med to boksedommere til "King of the Ring", nemlig Roar Tangenes og Tomm Sande. De erfarne trenerne og boksedommerne fikk jobbe lange, intensive og morsomme dager i og ved siden av bokseringen som kampledere og poengdommere. Totalt dømte de henholdsvis 78 og 75 kamper.

IL ROS-Boksing har en meget flott gjeng med aktive boksere og svært positive foreldre som støtter opp om det arbeidet som gjøres i Boksegruppa. For å kunne bokse på dette nivået er det viktig med et godt sosialt miljø mellom boksere og trenere og trenere og foreldre. IL ROS-Boksing har trening i ROS Arena på Spikkestad og har bokseskole for barn, diplom- og ordinær boksing, samt fitnessboksing for damer. Mere informasjon finner du på Facebook: IL ROS-Boksing.