Løpsserien besto av fire konkurranser, to i terrenget rett innenfor badestrendene i Mandal, og to i bymarka i Kristiansand. Det var populært med arenaer ved eller kort vei fra badeplassene. Totalt stilte ca. 1 500 til start, fordelt i grupper og med starttider spredt over store tidsrom.

O-løp omtales som familieidrett, med tilbud til alle generasjoner på løpene. Røyken hadde deltagere godt spredt i alder. I begynnerløypa for barn deltok for eksempel Alma Sletner, Tiril Holth Rekaa og Sunniva Drange Ruud. Og i aldersklassen 35-39 år deltok mødrene. I det fjerde løpet skaffet disse damene tredobbelt seier til O-laget, med Hege Holth Rekaa som nr. 1, Solveig Sletner nr. 2 og Line Drange Ruud nr.3!

Seier sammenlagt

Solveig oppnådde for øvrig to seire og to 2. plasser, og det ga henne seieren sammenlagt i klassen. Etappeseier ble det for øvrig også til Bjørg Svanberg i klasse D65+

O-idretten har ikke bare begynnerklasser for barn, men også voksne ferskinger har løyper med overkommelige poster. Terje Skram og Jessika Bruksås fra Røyken var blant dem som slo til på det tilbudet.

Holdt det gående

Den lokale o-idretten i Røyken har holdt det gående med ukentlige treningsløp i vår. Første store konkurranse var Askerløpet som gikk nord i Kjekstadmarka. I juli og august blir det fine løp for dem som vil reise ut av bygda: Fjell-o-løp i Telemark, en løpsserie på Geilo der nesten 1000 allerede er påmeldt – og ikke minst Filefjellmesterskapet som går i regi av Line og Henrik Drange Ruud fra Røyken Orienteringslag.

Ekteparet fra Slemmestad er vertskap for løpene på Tyin for 12. gang. I år blir det for første gang to konkurranser, 24. og 25. juli, i flott fjellterreng opptil 1300 moh. Drange Ruud arrangerer også turorientering i området.