Gunn-Torill Homme Mathisen og Hurum Venstre vil forlenge åpningstidene til Folkebiblioteket på Tofte på grunn av permitteringene på Södra Cell.

Hurum Venstre vil gi Tofte-innbyggerne en hjelpende hånd i harde tider ved å forlenge biblioteket sin åpningstid.
Publisert 28.03.2009 kl 00:00 Oppdatert 09.02.2010 kl 02:29

Tips en venn på e-post:- Vi vil at avisene på biblioteket skal være utslitte på kvelden, sier en engasjert Gunn-Torill Homme Mathisen i Hurum Venstre.

I kommunestyret kommende tirsdag vil partiet komme med en interpellasjon der de ber om at kommunestyret bevilger 50 000 kroner som et strakstiltak for å utvide åpningstiden til Folkebiblioteket på Tofte for en avgrenset periode.

- Vi ønsker å tilrettelegge for gode tilbud på dagtid til alle som måtte ønske det. Södra Cell Tofte skal permittere 250 ansatte. Dette vil merkes i lokalsamfunnet. Ved å ha en fast åpningstid på biblioteket fra klokka ti hver dag, får innbyggerne et fast holdepunkt i en omstillingstid. Dette må vi ta oss råd til, mener Homme Mathisen.

Folkebiblioteket på Tofte ligger sentralt midt i sentrum, og er i dag åpen mandag, onsdag, torsdag og lørdag.

Hurum Venstre ønsker å utvide åpningstiden med en time mandag, onsdag og torsdag, samt holde åpent to timer tirsdag og fredag.

- Det er spesielt etterspørsel etter morgenåpent bibliotek. Vi tenker oss en daglig åpningstid fra klokka ti, og da er det en kaffekopp og avislesning som gjelder. Biblioteket er en god og sosial møteplass. Det gir innbyggerne noe meningsfullt å fylle tiden med, mener Homme Mathisen.
Av Helen Frøyseth

På forsiden nå


...

– Hva er det som haster?

Trond Røed (Frp) reagerer kraftig på at regulering av rehabiliteringsarbeidet av Tofte skole hastes igjennom.

...

Røyken Næringshage er fem år

Stor jubileumsfest

Onsdag kunne Røyken Næringshage feire fem år.

...

Sjåfør fikk bot på 116 000 kroner

Politiet, Tollvesenet og Vegvesenet kontrollerte 653 kjøretøy på riksvei 23 tirsdag.